RM-Group internet services

Online Video Advertising – Ορισμός

Ο όρος Online Video Advertising αναφέρεται στην διαδικασία προώθησης εταιρειών ή/και προϊόντων μέσω του διαδικτύου με την χρήση video. Είναι ευρέως γνωστός ως video ads τα οποία αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς. Θεωρούνται μάλιστα σήμερα ο αποτελεσματικότερος τρόπος προώθησης.

Αν μία εικόνα μπορεί να είναι χίλιες λέξεις, φανταστείτε τον αντίκτυπο 10+ δευτερολέπτων ενός video. Είναι δεδομένο ότι οι χρήστες θα το προσέξουν με πολύ μεγαλύτερη ευκολία. Σε πρόσφατη έρευνα, το 85% των εταιρειών που συμμετείχαν, θεώρησαν την χρήση video στην online διαφήμισή τους επιτυχή.

Οι επαγγελματίες της διαφήμισης και του marketing διαθέτουν αυτοματισμούς και προγράμματα που διευκολύνουν την δημιουργία και αγορά video διαφημίσεων. Μπορείτε πλέον εφαρμόσετε μία ολοκληρωμένη στρατηγική με κάθε δυνατό τρόπο (search, display, mobile, social) που να προσαρμόζεται 100% στις δικές σας ανάγκες.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα video ads

Οι διαφημίσεις αυτού του τύπου εμφανίζονται μέσω προγραμμάτων αναπαραγωγής μαζί με άλλο περιεχόμενο όπως άρθρα, παιχνίδια και άλλα videos. Υπάρχουν οι εξής τρόποι εμφάνισης:

Video διαφημίσεων ροής (in-stream). Χωρίζονται σε δύο τύπους, τις γραμμικές (linear) και τις μη γραμμικές (non-linear) διαφημίσεις.

  • Οι γραμμικές αναπαράγονται στην αρχή, μέση ή το τέλος ενός άλλου video. Ανάλογα με την πλατφόρμα αναπαραγωγής μπορεί να προσφέρεται (ή όχι) η δυνατότητα παράλειψης στον χρήστη.
  • Οι μη γραμμικές εμφανίζονται παράλληλα με άλλα βίντεο. Συνήθως υπερκαλύπτουν το video που βλέπει ο χρήστης δίνοντας την επιλογή κλεισίματος άμεσα ή μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Άλλες φορές απασχολούν μικρό μέρος της οθόνης αναπαραγωγής του video, σαν μικρό layer.

Video διαφημίσεων in-banner: Είναι τα κλασικά banner με διαφημίσεις video που βλέπουμε να παίζουν δίπλα από οποιοδήποτε web περιεχόμενο όπως άρθρα και video σε ιστοσελίδες.

Video διαφημίσεων in-page: Η διαφορά τους με το προηγούμενο είδος είναι ότι αναπαράγονται σε video player που προορίζεται μόνο για αυτήν την χρήση. Δεν παίζουν πριν ή μετά ούτε υπερκαλύπτουν άλλα video.  Συνήθως καταλαμβάνουν χώρους που μοιάζουν με απλά διαφημιστικά banner. Ο χρήστης μπορεί να πατήσει για να δει την συνέχεια της προεπισκόπισής τους. Υπάρχει και η δυνατότητα αυτόματης αναπαραγωγής με την φόρτωση της σελίδας.

Κόστος του Online Video Advertising

Όπως όλες οι web μορφές διαφήμισης, τα video ads έχουν χρέωση ανά χιλιάδα εμφανίσεων (CPM) αλλά και ανά αλληλεπίδραση (CPV). Αυτό επιτρέπει στους διαφημιζόμενους να χρεώνονται όταν υπάρχουν ενέργειες πάνω στο video τους (κλικ, χρόνος αναπαραγωγής). Το μέσο CPM για τα video ads κυμαίνεται στα 3,00€ αν και υπάρχουν διακυμάνσεις που εξαρτώνται από τον κλάδο δραστηριότητας του διαφημιζόμενου.

Έως πρόσφατα, το μεγαλύτερο έξοδο του διαφημιζόμενου ήταν η δημιουργία του video. Σε αρκετές περιπτώσεις μπορούσε να ξεπερνά και τον προϋπολογισμό της καμπάνιας. Η αποτελεσματικότητα των video ads αύξησε την ζήτησή τους με συνέπεια την δημιουργία προγραμμάτων που απλοποιούν την διαδικασία και μειώνουν το κόστος συνεχώς. Χωρίς υπερβολή αποτελεί πλέον έναν προσιτό τρόπο προβολής για όλα τα budget.

Σημαντικά στοιχεία για τα video ads

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Google (2015) το video έχει το υψηλότερο μέσο CTR με 1,84%. Παράλληλα, το 64% των καταναλωτών έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να αγοράσει ένα προϊόν ή μία υπηρεσία μετά από την αλληλεπίδραση με ένα video.

Επίσης, σύμφωνα με το Business Insider, οι προβολές διαφημίσεων με βίντεο αυξήθηκαν σημαντικά από το 2013, καλύπτοντας πάνω από 35 δισεκατομμύρια προβολές τον Δεκέμβριο, σημειώνοντας κατά μέσο όρο πάνω από 100% ετήσια μηνιαία αύξηση κατά τη διάρκεια του έτους.

Η σημαντική ανάπτυξη που γνωρίζουν οι σχετικοί κλάδοι τα τελευταία χρόνια φαίνεται μέσα από στατιστικά που ζαλίζουν:

  • Επιβεβαιωμένη αύξηση ρυθμού κερδών ύψους 19,5% μεταξύ 2013-2016.
  • Εκτίμηση μέσου ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης των video-ads μεταξύ 2013-2018 στο απίστευτο 73% που εξηγείται από την διαρκή αύξηση των κινητών συσκευών.

Ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να αυξηθεί επιπλέον αφού όλα τα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter κλπ.) δείχνουν πλέον να υπολογίζουν πολύ σοβαρά τις διαφημίσεις μέσω video.

Ακόμα κι δεν γνωρίζατε τίποτα για το Online Video Advertising, να είστε σίγουροι ότι θα σας απασχολήσει στο σύντομο μέλλον. Η ομάδα μας είναι στην διάθεσή σας για να σας ενημερώσει για τα δυνατά του σημεία. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας για να ερευνήσουμε τους πιθανούς τρόπους συνεργασίας.

Οφέλη online διαφήμισης

Χαμηλό κόστος και υψηλή απόδοση

Μας παρέχουν πολλά αναλυτικά στοιχεία στόχευσης, όπως λέξεις αναζήτησης & ανταγωνισμός, τοπογεωγραφική στόχευση, target group, ενδιαφέροντα κ.α. αλλά και αναλυτικά στατιστικά προς αξιοποίηση & επαναστόχευση

Μεγαλύτερο κοινό και διάρκεια

Οι online διαφημιστικές καμπάνιες, βοηθούν στην προσέγγιση υποψηφίων πελατών μαζικά (εκατοντάδες ή χιλιάδες). Έχουν βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα αλλά και επικουρικό.

Χτίσιμο πελατολογίου

Προσεγγίστε δυνητικούς πελάτες που δεν γνωρίζουν την επιχείρησή σας. Η online διαφήμιση βοηθά αποδεδειγμένα στην αύξηση πελατών και κατ’ επέκταση στην αύξηση του τζίρου σας.

Positioning

Αποκτήστε καλύτερη θέση έναντι του ανταγωνισμού και ενισχύστε τη θέση σας στη συνείδηση των χρηστών του διαδικτύου ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για νέους ή υφιστάμενους πελάτες σας.

Brand awareness

Η ορθή χρήση της online διαφήμισης θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε την αναγνωρισιμότητα του ονόματος της επιχείρησής σας ακόμα και σε εκείνους που δεν έχουν γίνει ακόμα πελάτες σας.

Web reputation

Έχετε κάποια δυνατά σημεία όπως το επίπεδο εξυπηρέτησης που προσφέρετε, την ποιότητα των προϊόντων σας ή τις τιμές σας; Τονίστε τα μέσω της online διαφήμισης και χτίστε την διαδικτυακή σας φήμη.

Γιατί να προτιμήσετε την RM Group;

Υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε λογικές τιμές

Δεν είμαστε εκτός πραγματικότητος και δεν θέτουμε παράλογους περιορισμούς. Θα μεγιστοποιήσουμε την απόδοση της καμπάνιας σας ούτως ή άλλως ανεξάρτητα από το μέγεθος του προϋπολογισμού σας.

Υποστήριξη και συνεχής βελτίωση

Παρακολουθούμε ανελλιπώς τις εξελίξεις στον χώρο του internet marketing. Είμαστε σε θέση να προτείνουμε βέλτιστες λύσεις για την δική σας περίπτωση και τον δικό σας προϋπολογισμό.

Ενδιαφέρεστε για κάποια από τις υπηρεσίες μας;